Uposlenici Sparkasse Bank obradovali dame posebnim poklonima

U svim poslovnicama ove banke su danas klijentice dobile mali znak pažnje, a ispred sjedišta banke su se prolaznice imale priliku upoznati sa lijepim proizvodima kreativnih radionica JU Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor i Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“

 Uposlenici i  Uprava Sparkasse banke su danas ispred sarajevskog sjedišta obilježili Međunarodni dan žena akcijom darivanja – obradovali su prolaznice poklonima, ručnim radovima štićenika ustanova „Mjedenica“ i „Vladimir Nazor“. „Sa ovom akcijom smo željeli spojiti gestu pažnje prema damama sa vrijednostima koje njeguje naš tim, a to je prije svega odgovornost.

 

 Poklanjanjem radova učenika sa poteškoćama u razvoju, željeli smo promovirati i predstaviti njihov rad, ali i promicati ideju inkluzije i razumijevanja u zajednici. Posebno nam je važno da se ove ideje žive unutar našeg tima, tako da su danas naši bankari, krenuvši od članova Uprave, „uskočili“ u nešto drugačije uloge, izašli iz ureda i lično proveli akciju darivanja“, poručuju iz Sparkasse banke.