Pruži mi ruku, budi moj drug- I ja želim učiti kao i ti

Omladinsko udruženje Dobro djelo skrenulo pažnju na sve teškoće sa kojima se suočavaju roditelji djece s poteškoćama u razvoju kada je obrazovanje u pitanju

Omladinsko udruženje Dobro djelo i ove godine otvara Dječiju nedjelju. Igrom, pjesmom, recitacijama, druženjem i osmijesima mališani su poslali poruku da obrazovanje treba biti dostupno svakom djetetu. U programu „Pruži mi ruku, budi moj drug- I ja želim učiti kao i ti“ učestvovali su učenici iz Zavoda Mjedenica, predškolci Predškolske ustanove „Kid IUS“, učenici OŠ Fatima Gunić i mališani-korisnici Omladinskog udruženja Dobro djelo.

 

Djeca su učestvovala i u radionicama

– Želja nam je da skrenemo pažnju na sve teškoće sa kojima se suočavaju roditelji djece s poteškoćama u razvoju kada je obrazovanje u pitanju. Djeca brzo pronađu zajednički jezik, njima treba samo dati vrijeme, prostor i mogućnost da se upoznaju i budu podrška jedni drugima. U nama odraslima je problem, rekla je Ajla Gazić, predsjednica Omladinskog udruženja Dobro djelo.

Sva djeca imaju pravo na obrazovanje, liječenje, rehabilitaciju, ali nažalost u BiH je tako samo na papiru. U praksi je sve drugačije.

Program je održan u predivnom ambijentu Centra za kulturu Vila Hadžihalilovića uz poštivanje svih mjera prevencije i zaštite od koronavirusa. Učenici: Alem Cerović i Amsal Omerbegović predstavili su se recitacijama Dobar dan i Jesen.