SARAJEVO U ulici Bakarevića

 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

 

Emine Erdoan (Erdogan), supruga predsjednika Turske posjetila prostorije Zavoda Mjedenica koji se nalaze u ulici Bakarevića u sarajevskom naselju Bistrik. 

Emine Erdoan svečano je otvorila obnovljene i opremljene učionice i radionice ovog zavoda. 

Cijela ulica je bila blokirana, a pojačane su mjere sigurnosti. Svečanosti prisustvuje i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka kao i ministrica obrazovanja Zineta Bogunić.

Direktorica Zavoda Mjedenica Mirsada Čakal, kao i Vildana Džaferović, supruga člana predsjedništva BiH zahvalila se na posjeti i pomoći Turske našoj državi. 

Emine Erdoan kazala je u svom obraćanju kako je Sarajevo uvijek dočeka prijateljski.

– Sretna sam što se nalazim u ovom lijepom gradu. Snažne veze među nama navode nas da poželimo dijeliti ono što imamo. Vjerujem da ćemo imati uzajamnu korist i da ćemo ovo prijateljstvo još više osnažit. Mi u našoj zemlji radimo s visokom savjesnošću za pojedince s posebnim potrebama, to je njihovo  ljudsko pravo. Da bi jedno društvo bilo snažno svi pojedinci se u tom društvu moraju osjećati snažno. “Tika” je u BiH renovirana i opremljena sa 16 radionica i 6 škola. Svim omladincima i polaznicima želim puno sreće, nek im je hairli. Želim da mostovi prijateljstva postanu još snažniji – poručila je Emina Erdoan