U JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ,,Mjedenica,,  01.09.2020. godine  organizovan je svečani prijem prvačića u skladu sa epidemiološkim preporukama. U školskoj 2020/2021. godini upisano je 10 prvačića, raspoređenih u tri odjeljenja. Prijem prvačića izvršen je prema sljedećem rasporedu  I 1  u  09:00 sati, I 2 U 10:00 sati i I 3 u 11:00 sati.

Učenicima i roditeljima dobrodošlicu,  sretno i uspješno školovanje  poželila je  direktorica, pedagogica, psiholog, logopedi i socijalni radnik. Dječiji osmijeh  izmamile  su dječije pjesmice koje smo svi zajedno otpjevali. Učenici su upoznali svoje učiteljice/učitelja i školske drugare. Poklone za prvačiće obezbjedio je Zavod i to školski ruksak i mr. Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad koji je takođe obezbjedio školske torbe i pribor za sve prvačiće osnovnih škola na općini Stari Grad. Svi roditelji učenika  prvih razreda izjasnili su se da  će učenici pohađati redovnu nastavu u Zavodu.

Učenici od I-IV razreda ove sedmice nastavu pohađaju u I smjeni, a učenici od II-IX razreda nastavu pohađaju u II smjeni. Od 02.09.2020. godine počinje redovna nastava za učenike od II-IX razreda. Sa današnjim danom krenuo je sa radom i vrtić ,,Sunce u Mjedenici,, koji u ovoj školskoj godini pohađa 20 mališana raspoređenih u 6 odgojnih grupa.