Grad Sarajevo je u saradnji s Gradom Zagrebom i ove godine omogućio ljetovanje sarajevske djece u hrvatskom primorskom gradu Novi Vinodolski.

Odlazak 20-ro djece Zavoda Mjedenica na ljetovanje je nastavak zajedničkog projekta dva partnerska grada koji se uspješno realizira već šestu godinu za redom.

Ovo je jedna u nizu aktivnosti saradnje između Sarajeva i Zagreba. Ali ova saradnja nam je najdraža, jer ovo je izvanredna prilika da se širi ljubav i prijateljstvo. Zato će Grad Sarajevo i dalje zajedno sa prijateljima iz Zagreba podržavati ovaj i slične projekte jer mladi su, u svakom smislu, budućnost naših glavnih gradova i država.

Sarajevski mališani su zajedno sa svojim drugarima iz Vukovara boravili u Vili Rustici u Novom Vinodolskom, u blizini Rijeke, u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba.

Za djecu su osmišljene mnogobrojne zanimljive aktivnosti u okviru kojih su imali mogućnost da se druže, sklope nova poznanstva i ponesu lijepe uspomene.Korisnici radionica boravili su na ljetovanju u periodu od 18.08.-26.08.2019. godine.