U prvom upisnom roku za školsku 2020/2021. godinu, na području općine Stari Grad u prvi razred osnovnih škola upisana su 202 prvačića.

Ove godine upis djece u prvom roku bio je moguć samo elektronskim putem, a sve s ciljem zaštite zdravlja roditelja i djece, te kako bi spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane korona virusom. Pravo upisa imala su djeca koja su do 01. marta napunila pet i po godina. Od ukupnog broja upisanih mališana, 96 je djevojčica i 106 dječaka.

Ove godine najviše učenika upisano je u OŠ ‘Mula Mustafa Bašeskija’ i to njih 72, a OŠ ‘Edhem Mulabdić’ dobila je 40 prvačića. U OŠ ‘Hamdija Kreševljaković’ upisalo se 28 učenika, a u Osnovnu školu ‘Vrhbosna’ 23 mališana. OŠ ‘Saburina’ bogatija je za 18 prvačića. Najmanje djece, njih 14, u prvom upisnom roku upisalo se u OŠ’Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković’. U Zavod ‘Mjedenica’ upisano je sedam polaznika.
Upis za školsku 2020/2021. godinu bit će nastavljen u drugom upisnom roku, u augustu.

Pozivaju se roditelji, ukoliko nisu upisali djecu u prvi razred u prvom upisnom roku, da blagovremeno izvrše svoju zakonsku obavezu u drugom roku kako bi škole imale dovoljno vremena da se kvalitetno pripreme za prijem prvačica i početak nove školske godine.

U toku upis u Osnovnu muzičku školu ‘Mladen Pozajić’ Sarajevo

Pored gore navedenih starogradskih osnovnih škola u toku je upis i u prvi razred JU Osnovne muzičke škole ‘Mladen Pozajić’ Sarajevo za školsku 2020/2021. godinu u matičnu školu i područno odjeljenje u Vogošći. Prijave su moguće do 29. maja, 2020. godine, a sve detalje možete pogledati na linku: http://omsmp.edu.ba/upis-ucenika-u-prvi-razred-za-skolsku-2020-2021-godinu/.