Povodom sutrašnjeg velikog praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u općinskoj Šalter sali i ulazu u B objekat Općine Stari Grad, izloženi su likovni radovi starogradskih osnovaca.

Učenički radovi, na kojima su oslikane atrakcije Starog Grada, nastali su na Likovnoj akademiji početkom prošlog mjeseca, a koju tradicionalno organizuje Općina Stari Grad putem Služba za obrazovanje, kulturu i sport.

Izloženi su radovi učenika osnovnih škola „Edhem Mulabdić“, „Šejh Muhamed efendija Hadžijamaković“, „Mula Mustafa Bašeskija“, „Vrhbosna“; „Hamdija Kreševljaković“, „Saburina“ i Zavoda Mjedenica. U 21. po redu likovnoj koloniji Općine Stari Grad, učestvovala su 24 učenika, a svi su na poklon dobili knjige “Sarajevo moj grad u slikama”, autora Željka Ivankovića i ulaznice za Muzej Alije Izetbegovića.

Ovom izložbom počeo je program obilježavanja velikog državnog praznika 25. novembra u općini Stari Grad. Danas u 14:00 sati općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić ugostit će članove Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) predvođene Ibrahimom Čomićem predsjednikom SABNOR-a i uručiti im prigodne poklone, a za sutra je planirana simbolična šetnja i razgovor sa građanima općinskog načelnika sa saradnicima/pomoćnicima općinskog načelnika, od Trga oslobođenja-Alija Izetbegović do Baščaršijskog trga. Ispred Katedrale i na Baščaršijskom trgu od 11,00 sati bit će postavljeni štandovi na kojima će se građanima dijeliti voće i čestitke za Dan državnosti.