Udruženje ,,GREEN  ART,, 17. avgusta uspješno je realizovalo šestomjesečni projekat ,,ČEPOĆILIM,,

Projekat je podržala Općina Centar u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOad, koji finansira Evropska unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Total dizajn “ČEPOklupe” potpisuje Alma Hrasnica Dervišević, akademska grafička dizajnerica; realizaciju Akif Dervišević i implementaciju udruženje “GREEN ART”, Sarajevo.

Projekat je realizovan u saradnji sa djecom i mladima iz OŠ “Vladislav Skarić”,  Dom za djecu bez roditeljskog staranja “Bjelave” i  Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica”. 

U sklopu šestomjesečnog projekta “ČEPOĆILIM”, realizovane su 33 on line art eko radionice na kojima je ambalažnom otpadu data nova upotrebna vrijednost, tako što je isti pretvoren u umjetnost.  Paralelno se radilo na izradi “ČEPOklupe”: mozaika od PVC čepova sa stiliziranom šarom bosanskog ćilima. “ČEPOklupa”je zastrta bosanskim ćilimom, sa ciljem očuvanja okoliša i promocije kulturne baštine na inovativan način, predstavljajući tako spoj ekologije i umjetnosti.  Svakim plastičnim čepom utkanim u umjetnost, u ovom slučaju u umjetničku instalaciju “ČEPOklupa”, a ne bačenim u prirodu, učinjeno je mnogo u očuvanju našeg okoliša.