U okviru saradnje kompanije Porsche BH i JU Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica”  15.03.2023. je održan zajednički Proljetni Bazar u prodajnom salonu Porsche Sarajevo na kojem su izloženi i prodavani radovi izrađeni od strane djece iz JU Mjedenica.

Među proizvodima su se našli predmeti od keramike, stakla i drveta kao i ručno rađeni nakit, sapuni od 100% organskih sastojaka, čestitke itd.

Uposlenice Porsche BH i Porsche Sarajevo su ovaj događaj podržale pripremajući i prodavajući domaće kolače, te su sav prihod od kolača donirale za potrebe JU Mjedenica.

Menadžment i uposlenici kompanije Porsche BH, a posebno gospođa Belgin Arnautović koja nam je prva došla u posjetu, su predložili saradnju koju smo odmah s oduševljenjem prihvatili. Prvi dio se odnosio na posjetu naših maturanata servisu i salonu Porsche Sarajeva, u okviru profesionalne orijentacije. Mi smo uvijek spremni za saradnju za koju smatramo da donosi benefit našim učenicima, te smo i ovu priliku iskoristili na najbolji mogući način. Drugi dio saradnje se odnosio na predstavljanje unikatnih radova od vrtića do radionica u predivnoj atmosferi izložbenog salona i uz divno gostoprimstvo zaposlenika Porsche BH. Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo i da se nadamo da je ovo početak jedne uspješne saradnje i prijateljstva.

Događaj je upotpunjem koncertom studenata Muzičke akademije Sarajevo koji su izveli koncert kvarteta saksofona i solo izvedbu na dobošu

Prethodno je u znak podrške djeci sa poteškoćama u razvoju u prvoj fazi saradnje organizovana je posjeta grupe djece Porsche Sarajevu gdje su učenici u pratnji stručnog osoblja Porsche Sarajeva imali priliku da vide i isprobaju neke od procesa rada u servisu. Nakon obilaska servisne radionice i lakirnice djeca su sa velikim oduševljenjem razgledala salone automobila i stekla saznanja o najaktuelnijim modelima iz ponude Volkswagen koncerna.