Predstavnici Mreže mladih, Sketora za brak i porodicu i društvene brige Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo i Muftijstva sarajevskog boravili su u posjeti Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”.

Ovom prilikom su posjetili radionice za radnu okupaciju. Korisnici radionica njih 28 svakodnevno izrađuju proizvode od drveta, keramike, tapiserije, crteže i slično.

U prvom dijelu posjete, gosti su se sastali sa direktoricom Mirsadom Čakal koja ih je informisala o detaljima vezanim za ovaj segment rada Zavoda.

Tokom razgovora su predložene aktivnosti kojima će se nastaviti saradnja, kao i konkretni načini na koje Zajednica može pomoći radu Zavoda.

Gosti su potom proveli vrijeme sa polaznicima ovih radionica, gdje su im oni rado govorili o svojim svakodnevnim aktivnostima, životu sa prijateljima, te im pokazali nešto od njihovih ručnih radova. 

Bez ranijeg plana i pripreme, domaćini su za goste izveli kratak i prigodan program sadržan od interpretacije kasida i sevdalinki.

Značaj ovakvih posjeta i provođenja vremena sa osobama sa posebnim potrebama ogleda se u činjenici da se zahvaljujući njima oni osjete dijelom društvene zajednice.