Povodom novogodišnjih praznika Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, u ponedjeljak (23. decembra, 2019. godine) organizuje priredbu za štićenike JU Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Preredba će se održati u Multimedijalnom centru Kovači, a za štićenike Zavoda pripremljen je veliki broj paketića i poklona. U organizaciju priredbe i pripremanja paketića i poklona uključili su se i učenici osnovnih škola iz Starog Grada, ali i uposlenici Općine Stari Grad. Sve općinske službe podržale su ovu ideju, te su uposlenici kupili i upakovali poklone za štićenike Zavoda Pazarić. Jedan dio poklona će im biti uručen tokom priredbe, dok će ostali pokloni s obzirom da je u pitanju veća količina, biti prevezeni u Zavod narednog dana. Štićenike Zavoda će tog dana besplatno na priredbu i do Zavoda prevesti kompanija Centrotrans.

Učenici osnovnih škola ovih dana pripremaju zabavno-muzički program sa svojim nastavnicima, s puno entuzijazma i ljubavi. Osnovne škole „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, „Hamdija Kreševljaković“, „Saburina“ i „Edhem Mulabdić“ pripremaju horske nastupe. Učenici OŠ „Vrhbosna“ izvest će igrokaz, a OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ plesnu tačku „Baby shark“ i Zavod ,,Mjedenica, muzička numera ,,Ide zima,,. Narodnim igrama Bosne i Hercegovine predstavit će se Kulturno-umjetničko društvo „Biseri“.

Iako su gosti priredbe, i štićenici Zavoda će ‘pokloniti’ svojm domaćinima horsku izvedbu pjesme „Hajde budi mi drug“.

Priredba će se održati u ponedjeljak (23. decembra, 2019. godine) u 10,30 sati u sali Multimedijalnog centra Kovači (ulica Širokac)

Pozivamo medijske kuće da proprate ovaj događaj!