Predstavnici Ministarstva za rad, socijalnu poitiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo prisustvovali su danas centralnoj manifestaciji obilježavanja 70. godišnjice rada Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ održanoj u Centru za kulturu Sarajevo (BKC).

Za ovu priliku od strane Zavoda pripremljen je prigodan program koji je realizovan od strane djece i omladine sa poteškoćama u razvoju koji koriste usluge ovog Zavoda, a odnose se na smještaj u predškolskom odjelu, odjelu za osnovno obrazovanje, internatski smještaj, produženi boravak i radionice za radnu okupaciju.

Pored predstavnika ovog Ministarsva obilježavanju manifestacije prisustvovali su predstavnici ustanova i nevladinih organizacija koji djeluju o oblasti zaštite ove populacije, kao i brojni prijatelji Zavoda.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, u okviru svoje nadležnosti i finansijskih mogućnosti podržava rad ovog Zavoda zbog činjenice da usluge ustanove koriste djeca, mladi i odrasle osobe sa invaliditetom sa područja Kantona Sarajevo koji su katergorija korisnika čija je socijalna i dječija zaštita u nadležnosti ovog ministarstva.

Pogledajte galeriju na našoj Facebook stranici.