JU “Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo” već šestu godinu organizira humanitarnu manifestaciju “Novogodišnja iskrica”, koja  ove godine sadržava cjelodnevni bazar kreativnih radova, likovnu izložbu i koncert polaznika Mimika Music School.

Koncert je jedinstvenog sadržaja namijenjen djeci i odraslim. Program sačinjavaju grupne i pojedinačne numere iz klasične, moderne i popularne muzike u izvođenju profesora i učenika Mimika Music School, obojen novogodišnjim kostimima i scenografijom. Cijeli program je najavljivala Vila koja je uz pomoć čarobne umjetnosti i publike, pomogla Djeda Mrazu da dođe sa sjevernog pola. Program je počeo u 18:30 sati, 27.12.2021. godine u Galeriji BKC-a.

Istog dana sa početkom od 12 sati u Atriju BKC-a, u saradnji sa udruženjima, centrima i zavodima koji okupljaju djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, bio je  otvoren cjelodnevn izložbeno-prodajni bazar kreativnih radova. Na izložbi će se moći vidjeti radovi od recikliranih materijala, radovi na foliji, dekupaž, likovni radovi, nakit i razne rukotvorine. Bazar je bio otvoren za širu javnost i posjetu građana. U programu su učestvovali učenici Zavoda Mjedenica: Ahmed Libić i Emsela Kavazović. Na bazaru su izloženi radovi iz keramičke radionice Zavoda koju vodi Blanka Kraišnik.