Najava projekta “Note za djecu”

Image

Općina Stari Grad, u okviru programa ReLOaD, najavljuje projekat “NOTE ZA DJECU” u sklopu kojeg će se realizovati besplatne muzičke radionice u trajanju od šest mjeseci. Planirano je formiranje Dječijeg hora Općine Stari Grad, Dječijeg orkestra Općine Stari Grad, a za završnu manifestaciju i predstavljanje Dječije himne Općine Stari Grad koju će mentori zajedno sa djecom napisati, komponovati i snimiti.

Zainteresovana djeca mogu se prijaviti na audiciju za:
– Gitaru (svi koji žele naučiti svirati ovaj instrument)
– Klavir (svi koji žele naučiti svirati ovaj instrument)
– Orkestar (djeca koja znaju svirati neki od instrumenata)
– Hor (individualno i grupno pjevanje)

Prijave se vrše online, klikom na: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmpNnZj1lhhXhig2_sAkzPNBPRShKCHSZEFkaV5hzwi65J-w/viewform, a sve dodatne informacije mogu se dobiti i putem maila radionica@note.ba.

Cilj Muzičke radionice „Note“ je približiti muziku djetetu i probuditi u njemu umjetničko stvaralastvo kroz igru i edukaciju i omogučiti djetetu izbor; stručno usmjeravanj; stvaranje publike za kulturno-umjetničke pravce i muzike kao hobija; podizanje nivoa obrazovanja i intelekta kroz ovaj vid umjetnosti i unaprijeđenje intelektualne strukture društva.

Podsjećamo da je Općina Stari Grad Sarajevo putem Službe za lokalni razvoj i mjesne zajednice u partnerstvu sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija u maju, 2019. godine raspisala Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

ReLOaD je regionalni projekat kojeg finansira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja/teritorija Zapadnog Balkana i to: Albanija, Republika Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo i Srbija.