Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić, zajedno sa svojim saradnicima, posjetio Javnu ustanovu Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“, gdje je podijelio novogodišnje paketiće štićenicima ove ustanove.

Ovom prilikom je direktorica Zavoda Mirsada Čakal upoznala načelnika Mandića sa radom ove javne ustanove osnovane davne 1947. godine, kao vodeću i najstariju ustanovu u BiH za školovanje djece sa intelektualnim teškoćama, koja nije ni u ratnim otežanim uslovima prestajala sa radom.

-Impresioniran sam ustrojem i sistemom rada ove javne ustanove, koju je Općina Centar, u okviru svojih mogućnosti proteklih godina pomagala i namjeravamo nastaviti sa tom praksom. S obzirom da želimo posebnu pažnju posvetiti obrazovanju obilazimo obrazovne ustanove kako bismo se uvjerili u kakvim uslovima rade i borave osoblje i djeca. Jučer smo bili u Prvoj gimnaziji gdje smo uočili određene probleme, u čijem rješavanju ćemo pokušati pomoći. Koliko budemo u mogućnosti pokušaćemo riješiti barem osnovno kako bismo poboljšali standard našeg školskog sistema, kazao je Mandić nakon obilaska Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“.