Šestu godinu zaredom članovi Mreže mladih Stari Grad Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo posjećuju JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica”, odnosno korisnike Radionice za radnu okupaciju na Bistriku, te im uručuju poklone povodom Ramazanskog bajrama.

Ideja je potekla 2017. godine i plod je iftara koji su organizirani u saradnji s džematom Careve džamije. Na tim iftarima mladi su ostavljali svoje priloge, a članovi Mreže mladih su od tih sredstava i vlastitim donacijama pripremali i uručivali bajramske poklone.

Ove godine smo posebno sretni što smo ih mogli ponovo posjetiti u njihovim prostorijama i bez pandemijskih ograničena podijeliti radost bajrama s njima. Članovi mreže mladih su ovom prilikom izabrali po jednog štićenika Zavoda i za njega pripremili poklon ispunjavajući njegovu želju koju je iskazao prije nekoliko dana.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se uposlenicima Zavoda predvođenih direktoricom dr. Mirsadom Čakal, koji su nam omogućili da ovogodišnju akciju realizujemo ovako uspješno. Posebnu zahvalnost dugujemo imamima, džematima i članovima Mreže mladih Stari Grad za nesebičan trud i zalaganje.