Učenici uradili likovne i literarne radove na temu #Ostanikodkuće#, glasajte putem FB za najbolje

17. APR, 2020.

Iako su pojavom i širenjem korona virusa obustavljene uobičajene školske aktivnosti, Općina Stari Grad je putem svoje Službe za obrazovanje, kulturu i sport organizovala nagradni konkurs za najbolje likovne i literarne radove, a njih 13 je ušlo u najuži izbor. Učenici su proteklih 15 dana slikali likovne radove i pisali pjesmice na temu #ostanikodkuće#

„Aktivnost je zamišljena kao vid kulturno-umjetničkog djelovanja i psihološke animacije naših osnovaca. Krajem prošlog mjeseca smo objavili nagradni konkurs za učenike svih šest osnovnih škola iz Starog Grada, kao i Zavoda Mjedenica“, pojasnili su u Službi. Učenici su crteže i pjesmice slali svojim školama, a najbolje među njima škole su elektronskim putem poslali Općini Stari Grad.

Odluku onajboljim radovima donijet će građani svojim lajkovima na zvaničnoj Facebook stranici Općine Stari Grad. Radovi koji budu imali najviše lajkova na općinskoj FB stranici (rangirajući prva tri mjesta po broju lajkova za likovne radove i tri prva mjesta za pjesmice), bit će novčano nagrađeni sa po 50 KM.

Građani za najbolje radove mogu glasati do 01.05.2020. posjetom ovom linku.