Načelnik Općine Stari Grad, mr. Ibrahim Hadžibajrić uručio je danas nagrade starogradskim mališanima koji su imali najljepše i najkreativnije crteže, a koji krase kalendare za 2021. godinu.

Služba za obrazovanje, kulturu i sport je i ove godine pokrenula likovno takmičenje, a učestvovali su učenici OŠ „Vrhbosna“, OŠ „ Edhem Mulabdić“, OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, OŠ „Hamdija Kreševljaković“, OŠ „Saburina“, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, Privatna osnovna škola „Bloom“, Zavoda Mjedenica i starogradskih vrtića „Biseri“, „Pčelica“, „Bajka“ i „Sunce“.

Mališani su se posebno potrudili oko zadane teme pod nazivom: ‘Sa Općinom Stari Grad Sarajevo kroz godišnja doba’, te su na kreativan i maštovit način crtežima prikazali određenu poruku za svaki mjesec u godini. Pristiglo je 48 radova, a 12 najboljih uvršteni su u kalendar za 2021. godinu. U Centru za kulturu Jelićeva danas je autorima najboljih radova načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić uručio novčane nagrade i zahvalnice. Radovi učenika i polaznika vrtića koji nisu uvršteni u kalendar izloženi su u Centru za kulturu u Jelićevoj i mogu se pogledati do petka (25. decembra) u periodu od 09,00 do 15,00 sati.

Najbolje radove uvrštene u kalendar izabrala je stručna komisija, a nagrade su pripale:

 1. Majra Manko, Vrtić „Biseri“
 2. Lamija Delalić, OŠ „ Edhem Mulabdić“
 3. Nedim Mlinarević, Zavod Mjedenica
 4. Esma Dizdarević, Vrtić „Bajka“
 5. Emina Hantalašević, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“
 6. Ali Bektešević, Vrtić „Pčelica“
 7. Hatidža Bajrić, OŠ „Saburina“
 8. Tara Bako, Privatna osnovna škola „Bloom“
 9. Umma Šahović, OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“
 10. Sumeja Halilović, OŠ „Hamdija Kreševljaković“
 11. Merjem Velić, Vrtić „Sunce“
 12. Merjem Ćesko, OŠ „Vrhbosna“