FK Sarajevo paketićima obradovao mališane iz Zavoda ''Mjedenica''Poslije niza realizovanih društveno korisnih aktivnosti tokom čitave protekle godine, Fudbalski klub Sarajevo nastavlja sa istom praksom i u novoj 2020. godini.Nakon što je u mjesecu decembru organizovana jedna dodjela paketića za najmlađe navijače, FK Sarajevo danas je posjetio JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica” i paketićima obradovao još bordo navijača. 

Bordo paketiće mališanima su uručili prvotimci, koji su iskoristili vrijeme i za druženje sa djevojčicama i dječacima. Mališani su pokazali svoje fudbalske vještine igračima Bordo kluba, a nakon završetka igre upriličeno je zajedničko fotografisanje.  

Dodjela paketića organizovana je u saradnji sa prijateljima kluba Industrija mesa Semić, Deratizer d.o.o., Amko Komerc, Sarajevski kiseljak, Orbico, Franck i City Gym, a posjeti JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica” igračima su se danas pridružili i predstavnici kompanija. 

JU Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica” je odgojno-obrazovna ustanova koja postoji od 1947. godine. Misija ove ustanove je osiguranje najadekvatnije stručne multidisciplinarne podrške djeci sa teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima, te unapređenje njihovog položaja u društvu.