Nagrađeni najbolji učenici „dragulji općine Stari Grad”

U Centru kulture i mladih Jelića upriličena je manifestacija na kojoj je odlikovano 40 najboljih i najuspješnijih učenika, osnovaca iz Starog Grada, iz oblasti nauke, sporta i muzike.

„Odlučili smo na kraju ove školske godine 2018/2019. nagraditi naše osnovce koji su ostvarili zapažene rezultate. Ono što ipak najviše cijenimo kod njih je njihovo odrastanje u dobre ljude, što su najveće odlike naših starogradskih dragulja“, rekli su nam u nadležnoj Službi za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj. Ova organizaciona jedinica Općine Stari Grad je za učenike organizovala i obezbijedila na desetine uspješnih i vrhunskih takmičenja, radionica, škola skijanja, plivanja i raznih drugih aktivnosti tokom cijele protekle školske godine 2018/2019.

Na manifestaciji u Centru kulture i mladih Jelića održan je bogat kulturno-umjetnički program, a prisustvovali su predstavnici svih šest osnovnih škola iz Starog Grada, kao i Zavoda Mjedenica, te uposlenici Službe za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj.