Druženje sa zaposlenicima Sparkasse bank

Nova prijateljstva i iskustva, smijeh te dobro raspoloženje obilježili su  druženje uposlenika Sparkasse banke i njihovih porodica sa djecom iz Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica” u Sarajevu, 22.09.2021.

Cjelodnevno druženje je upriličeno u mirnom i relaksirajućem ambijentu Konjičkog kluba „Pegasos“ pored Sarajeva, gdje su mališani iz Zavoda Mjedenica, skupa s djecom uposlenika Banke, mogli uživati u terapijskom jahanju i igri.

“Jedan od najljepših načina da nekom uljepšate dan jeste da mu poklonite vrijeme i pažnju. Zahvalni smo i sretni što je Sparkasse banka to prepoznala i djeci Zavoda Mjedenica priredila još jedno lijepo druženje i priliku da osjete benefite terapijskog jahanja “, kazala je Mirsada Čakal, direktorica JU Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“.

U skladu sa sloganom „Sve dobre priče na Sparkasse liče“ Banka je tom prilikom uručila Priznanje za dobre priče Zavodu Mjedenica za dugogodišnje osiguranje najadekvatnije stručne multidisciplinarne podrške djeci sa teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima te unapređenje  njihovog položaja u društvu, i Konjičkom klubu Pegasos za dugogodišnji trud usmjeren ka kreiranju pozitivne, prospektivne atmosfere u kojoj se razvija sportski i rekreativni potencijal djece i omladine.

Pomenuto druženje je još jedna u nizu aktivnosti Banke čiji cilj je jačanje socijalne inkluzije djece s poteškoćama u razvoju te njihove integracije u društvo. U tom kontekstu Sparkasse banka već nekoliko godina sarađuje sa Zavodom „Mjedenica“ kroz podršku različitim projektima, ali i otkupljivanjem predmeta koje izrađuju štićenici Zavoda kako bi se osjetili korisnim i produktivnim te kako bi mogli i sami finansirati neke od svojih radionica. U sve ove aktivnosti uključeni su i uposlenici Banke, kako bi na najbolji način promovirali ideju inkluzije te pružili primjer zajednici.